Aannemersbedrijf - Regio Den Haag

Chinese poorten Den Haag

De gemeente Den Haag had in overleg met de Chinese ondernemers, welk verenigd zijn in de stichting Chinatown, het plan opgevat om de entree van Chinatown te accentueren met twee traditionele Chinese poorten. Deze poorten zijn gesitueerd in de Wagenstraat nabij de Grote Marktstraat en de Stille Veerkade te Den Haag. Wij hebben als onderaannemer van de Combinatie Habo-Heijdra ll V.O.F. de  complete basisconstructie hiervan uitgevoerd, waar vervolgens traditionele Chinese decoratieve afwerkingen op zijn gemonteerd.

De decoratieve afwerkingen zijn in China geprefabriceerd en vervolgens in zeecontainers naar Nederland getransporteerd. Een ploeg gespecialiseerde Chinese arbeiders is daarna vanuit China naar Nederland overgekomen om de afwerkingen op de beide poorten aan te brengen. Een belangrijk onderdeel van onze opdracht was dat wij de gehele logistiek, coördinatie, planning en de overige hand en spandiensten ter ondersteuning van de Chinese arbeidersploeg verzorgden. Dit omvatte onder andere de tijdelijke opslag inclusief het horizontale en verticale transport van de ornamenten en materialen, de V&G coördinatie inclusief de zorg voor de uitleg en naleving van de Nederlandse ARBO wetgeving, de bouwplaatsinrichting, de steigerwerken en leverantie van diversen materialen.

Al met al een bijzonder project waar de cultuurverschillen bijzondere en plezierige momenten op de bouwplaats opleverden. Wij hebben met verbazing en respect de Chinese traditionele manier van bouwen mogen aanschouwen.

terug naar kunstwerken en monumenten